NARROW HOUSE

 by Davide Prandin / Cernusco sul Naviglio, Italy

 

Residence of 4 apartments.
We called "narrow" this residence, as the lot had a very elongated rectangular geometry and proportions very reduced, also the local regulations placed strict limits on the distances from boundaries and buildings. The layout of the building it is therefore very elongated from east to west. Hence the logic of large openings on the south side and on the contrary kept to a minimum on the north. To characterize the prospectus on the road, a staircase made of metallic carpentry and closed two volumes side by side glass and wood. The south side has solar shading wood-resin, sliding and swiveling that determine the compositional scheme of the façade as well as guaranteeing a living comfort and privacy.

 

Project partner:

» Edil Pielle Srl